Samsungs nya Virtual Reality headset får ett lanseringsdatum

Samsung Galaxy VR låter dig helt omslutas av en virtuell värld. Det fungerar genom att man kopplar in sin telefon i sitt VR-headset där skärmen delas och levereras stereoskopiskt till ögonen, vilket skapar en övertygande 3D effekt. Med hjälp av mjukvara från Oculus och sensorerna i telefonen får man också möjlighet att styra det man ser med sina huvudrörelser – vrid huvudet till vänster och du ser vad som finns åt vänster i den virtuella världen.

Den tidigare modellen till Galaxy Note 4 ska dock ha varit belastad med en rad problem som många användare klagade på. Den nya versionen av Samsung Galaxy Gear VR har dock åtgärdat de flesta av dessa. Note 4 versionen hade bland annat problem med överhettning, vilket den nya modellen löst genom att installera en intern fläkt. Detta tillåter cirka en timmes bekväm användning, som kan utökas ytterligare med hjälp av en extern fläkt. Den nya modellen är också utrustad med en ny micro-usb port så att du kan ladda telefonen medan du använder headsetet – något som saknades i den tidigare versionen.

Utöver dessa förbättringar så har det nya headsetet också fått bättre tekniska specifikationer. Bland annat har det en skarpare bild, och fler funktioner för att ställa in fokus, avstånd och skärpa på bilden.

Det nya headsetet kommer fungera med Galaxy S6 och S6 Edge. Prislappen kommer ligga på omkring 2 500 kronor, och lanseringsdatumet är någon gång under första kvartalet 2016.

Det här är fantastiskt spännande teknologi som har massiv potential. Det är också skönt att Samsung Galaxy Gear VR erbjuder någonting utöver vad du redan kan göra med din telefon, till skillnad från vissa andra produkter från Samsung Galaxy Gear.

Bilden hämtad från Oculus.