Nu möjligt att 3D-printa metall

En av de hetaste trenderna inom DIY (gör det själv) idag är 3D-printing där man för det mesta skapar en ritning i ett datorprogram och en maskin sen spritsar ut objektet med smält plast. Förutom lite roliga prydnadssaker kan man göra praktiska saker som dricksglas men även delar för mekanik, och just reservdelar och delar för vidareutveckling är populärt.

Men plast som material har sina begränsningar, även om en kille i Texas faktiskt lyckats skapa den mest utsatta delen i ett maskingevär och avfyrat upp till 300 skott med det. Nu verkar det dock ha kommit en lösning på det med versioner där det går att “skriva ut” objekt även i metall. Det verkar inte handla om att smälta materialet här dock, utan att svetsa lager av lager av pulver till ett fast objekt.

I den här videon visar Christian von Koeningsegg olika delar man 3D-printat till sina super-bilar där en av de största delarna är just i metall och det är en väldigt intressant video för den som vill ha en kort men kul introduktion till möjligheterna med tekniken.