Krönika – Lyssna på dina kunder, och framgång skall följa

Jag är, som ni vet, milt sagt intresserad av vart tekniken är på väg – Inte minst går det att läsa i min artikel om den nya smartklockan från Samsung. Och nu var det dags igen.

I min sedvanliga genomgång av senaste tekniknyheter sprang jag på en artikel från en av mina favorisajter – OfficeOne. Artikeln beskrev hur företaget Flinta Konstbetong storsatsat på den mobila revolutionen med en webbplats som anpassade sig utefter vilken enhet du surfade in på sidan med – En s.k responsiv webbplats.

Jag fastnade speciellt för den klarsynta repliken från Flinta Konstbetong, där de beskrev hur deras kunder använt mobilen mer och mer i sin köpprocess. Få företag vågar lyssna på sina kunder, och personligen (detta är trots allt en lite mer personlig krönika) kan jag önska mig större öron och mindre mun från de gapande företagen.

Företag som Flinta Konstbetong, som lyssnar, satsar och anpassar kommer att vara framtidens IKEA (rekommenderar starkt TV4 dokumentärserie), Microsoft och Apple, och jag ser fram emot att följa företagets utveckling!

Som Ernest Hemingway sa –”När människor talar, lyssna noga. De flesta människor lyssnar aldrig”.