Fyndiq storsatsar i Tyskland – Ska bli bättre än Amazon

Bild: Dinesh Nayar, VD & medgrundare av Fyndiq

Under mitten av juni lanserade Fyndiq sin webbutik i Tyskland. Detta markerar det internetbaserade fyndvaruhusets första stora expansion utanför Sverige. Nu siktar de på att bli den största marknadsplatsen i landet, med den bästa och mest lättillgängliga e-handelsplattformen för både säljare och köpare.

Fyndiqs företagsmodell är helt enkelt att vara en marknadsplats, där andra e-handlare kan lägga upp sina varor och kunderna snabbt och enkelt får tillgång till ett enormt sortiment med bra priser. Det är just den principen som gör att företaget tror på framgångar i Tyskland. Detta på grund av att många av deras konkurrenter, särskilt Amazon, har en företagsmodell som direkt och indirekt konkurrerar med sina egna säljare. Fyndiq kan därför lova att de behandlar sina e-handlare på ett bättre och mer rättvist sätt.

- Precis som i Sverige kommer vi bara vara en marknadsplats, vi kommer inte att sälja egna produkter och kommer därför inte konkurrera med våra handlare på plattformen, säger Dinesh Nayar, VD & medgrundare av Fyndiq, i ett pressmeddelande.

Tyskland har bland de högsta omsättningarna inom e-handel i världen på cirka 42 miljarder euro. Omkring 42 procent av den omsättningen kommer just från marknadsplatser.

- Marknadsplatser har en stark position, det är en av världens största e-handelsmarknader och det finns ett starkt intresse för vårt fokus på fyndvaror, säger Dinesh Nayar.