Casio ger sig in på Smartwatchmarknaden

Nu har de japanska klockmakarna Casio avslöjat att de planerar att lansera en egen smart klocka under 2016. De har hittills varit sparsamma detaljer, men Kazuhiro Kashio, företagets VD säger att deras produkt kommer vara en klocka först "som försöker vara smart".

- Vi försöker få vår smartwatch till en viss nivå av perfektion: en enhet som är hållbar, enkel att få på sig och bekväm att använda, säger Kashio till Wall Street Journal.

Klockan ska Kashio vara tillgänglig i butik från och med mars 2016, och väntas kosta runt 3 400 kr. På grund av en överbefolkad marknad så räknar Casio inte med att ta marknaden med storm, utan har ett mål på att sälja för omkring 675 miljoner kronor.

- Jag tror inte att vår smartwatch kommer bli en omedelbar succé, utan vi vill att den ska växa på lång sikt, säger Kashio.

Det är svårt att säga vilken plats Casios nedbantade smartklocka kommer ta på marknaden. Men att de fokuserar på att vara ett ordentligt armbandsur först kanske gör att de riktar sig mot en kundkrets som inte är intresserade av dagens smartwatch. Vi vet sedan tidigare att det funnits efterfrågan på smarta klockor i formen av vanliga armbandsur, och det är kanske där Casio har möjlighet att glänsa.